Viola Gijzen-Ikink van A tot Z Slim dieetadvies is een afgestudeerde diëtist.

 De diëtist werkt professioneel

Alleen professionals die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond, mogen zich ‘diëtist’ noemen. Deze titel is bij de wet beschermd. Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Dit betekent dat de diëtist van Slim dieetadvies bijscholingen volgt, zodat ze ingeschreven blijft in het Kwaliteitsregister. Zodat adviezen gebaseerd zijn op wetenschappelijke richtlijnen.

De diëtist is praktischavocado
Een diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Maar de diëtist is óók een kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. Juist die combinatie maakt dat de diëtist u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen.

De diëtist adviseert persoonlijk

Ieder mens heeft eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Een diëtist geeft daarom altijd een dieetbehandeling op maat. U krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon aan te passen.

Tijdens het eerste bezoek aan de diëtist, dit consult duurt wat langer, zult u daarom veel vragen krijgen: over uw eetgewoontes, uw gezondheid, uw medische gegevens, uw verwachtingen en uw wensen. Daarna maakt de diëtist samen met u een plan van aanpak.

In de volgende consulten zal de diëtist uitleg en informatie geven over voeding en leefstijl, deze aanpassen aan uw persoonlijke situatie en samen met u zoeken naar oplossingen voor eventuele knelpunten. Ook wordt er aandacht besteed aan gedragsverandering. Uiteraard zal zij u ook ondersteunen bij het opvolgen van het advies, bijvoorbeeld door middel van:

  • Handige tips voor het veranderen van uw eetgewoontes
  • Oefeningen om gedragsverandering mogelijk te maken (ACT)
  • Praktische informatie over wat er op het etiket staat en waar u welke producten kunt kopen
  • Suggesties voor speciale gelegenheden, zoals uit eten gaan, feestjes en op vakantie gaan.

unnamed